Jednoduchý recept

Polévka z mušlí po americku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 51027

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
500 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
1 l Vývar z mušlí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 262kJ
4% Sacharidy 15 g
24% Tuky 18 g
85% Sodík 2 g
36% Bílkoviny 20 g

Polévka z mušlí po americku postup přípravy receptu:

1

Mušle dobře omyjeme, použijeme na lastury i kartáček, a necháme okapat. Vyřadíme pootevřené mušle.

2

Oloupeme cibuli a oškrábeme bramboru. Červenou papriku omyjeme a rozřízneme napůl. Odstraníme bílé žebroví s jadérky a pokrájíme papriku na menší kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno. Slaninu pokrájíme na menší kousky.

3

Do kastrolu vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj slaninu a necháme ji, dokud nezesklovatí. Přidáme cibuli a papriku a orestujeme, dokud se nerozvoní. Pak přilijeme do kastrolu vývar z mušlí, osolíme a opepříme. Vaříme 20 minut.

4

Připravíme hrnec, do kterého vlijeme vodu a vložíme do něj pařák. Na něj poskládáme zavřené mušle. Vaříme v páře, dokud se neotevřou. Ty, které se během vaření neotevřely, vyřadíme, jsou zkažené. Z otevřených mušlí vidličkou opatrně vybereme maso.

5

Vroucí vodou spaříme rajčata, odstraníme z nich slupku a rozkrájíme je na poloviny. Oddělíme z nich semínka. Rajčatovou dužinu pokrájíme na menší kostičky, které pět minut před koncem vaření polévky vsypeme do kastrolu.

6

V misce rozmícháme smetanu, žloutek a citronovou šťávu. Vlijeme do vývaru, který potom hned sundáme z plotny a vsypeme do něho maso z mušlí.

7

Polévku rozdělíme do talířů a posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Vývar z mušlí se připravuje následovně: 1 kg očištěných mušlí dáme do 1 litru vody a přilijeme 250 ml suchého bílého vína. Přidáme kořenovou zeleninu a koření a 30 minut vaříme. Pak přecedíme na sítu vyloženém gázou. Maso z takto připravovaného vývaru je ovšem nepoživatelné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept