Jednoduchý recept

Polévka Parisienne

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51036

Ingredience

3 ks Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
250 g Pórek
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
5% Sacharidy 18 g
28% Tuky 21 g
61% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 13 g

Polévka Parisienne postup přípravy receptu:

1

Bílou část pórku očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do hrnce s rozpuštěným máslem. Za občasného zamíchání opékáme, až pórek začne měnit barvu, přisypeme cukr, který necháme opatrně rozpustit. Dáváme pozor, aby cukr nezhnědl.

2

Zalijeme vývarem, přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme bílým pepřem a přivedeme k varu.

3

Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme jednu hodinu.

4

Zjemníme smetanou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept