Jednoduchý recept

Mušle v zelené omáčce

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51042

Ingredience

36 ks Mušle srdcovky
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
Zelená omáčka
0,5 ks Cibule
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Sherry brandy
350 ml Vývar rybí
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 679kJ
5% Sacharidy 17 g
10% Tuky 7 g
24% Sodík 475 mg
10% Bílkoviny 6 g

Mušle v zelené omáčce postup přípravy receptu:

1

Připravíme omáčku: Dohladka rozmixujeme rybí vývar, olej, sherry, nasekaný česnek, nasekanou cibuli, hladkou mouku a petrželku. Směs vlijeme do kastrolu a zvolna vaříme 8 minut do zhoustnutí.

2

Potom přidáme očištěné mušle a pod pokličkou vaříme 12 minut, až se mušle otevřou. Hrncem občas potřeseme. Neotevřené mušle odstraníme.

3

Uvařené mušle scedíme a vsypeme do nahřáté polévkové mísy.

4

Omáčku zamícháme a pokud je hustá, dolijeme trochou vody. Podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na mušle. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept