Recept

Koláč se špenátem a vejci

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51046

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Listové těsto
2 g Muškátový oříšek
60 g Strouhanka
6 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
2,5 dl Voda pitná
400 g Špenátový protlak mražený
Na omáčku
20 ml Citronová šťáva
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
100 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 987kJ
8% Sacharidy 30 g
47% Tuky 35 g
26% Sodík 527 mg
19% Bílkoviny 11 g

Koláč se špenátem a vejci postup přípravy receptu:

1

Listové těsto rozválíme na plát, který rozprostřeme do koláčové formy. 2 vejce uvaříme ve vodě natvrdo - asi 8 minut, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme rozmrazený špenát a krátce podusíme. Do odstaveného špenátu vmícháme 1 vejce a strouhanku, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a rozprostřeme na těsto. Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, citronovou šťávou a vmícháme na kostičky nakrájenou slaninu. Hotovou omáčku nalijeme na špenát a rozetřeme po celé ploše. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut, ještě teplé nakrájíme a podáváme ozdobené plátky natvrdo uvařených vajec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept