Curyšské toasty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Curyšské toasty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51052 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Okurka salátová |
350 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
1,2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 274,8mg |
Draslík | 331,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Okurka salátová, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Curyšské toasty postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme nastrouhaný sýr, 3 lžíce bílého vína a vejce. Směsí potřeme plátky toastového chleba a vložíme je do vymazaného pekáče. Zakapeme zbytkem vína a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 20 minut. Podáváme s plátky čerstvé okurky. |