Losos s avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s avokádem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51059 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Estragon |
1 ks | Limetka |
700 g | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Omáčka z avokáda | |
---|---|
2 ks | Avokádo |
150 g | Jogurt bílý |
1 ks | Limetka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 104,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Limetka, Losos - filety, Sůl, Avokádo, Jogurt bílý, Limetka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s avokádem postup přípravy receptu:
1 | 4 pláty alobalu potřeme máslem. Na každý položíme 1 filet z lososa, osolíme, opepříme a navrch položíme snítky estragonu a plátek limetky. Fólii dobře zabalíme a balíčky vložíme do zapékací mísy. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 25 minut. |
2 | Omáčka z avokáda: V mixéru dohladka rozmixujeme dužinu z 1 oloupaného avokáda, jogurt, limetkovou kůru i šťávu, sůl a pepř. Potom přidáme na kostičky nakrájené zbylé avokádo. |
3 | Upečeného lososa vyjmeme z alobalu a upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s připravenou avokádovou omáčkou. |