Lososové filety v černém pepři s artyčoky a salátem

21 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z lososa nakrájíme na tenké plátky, kopr posekáme najemno. Pánev nasucho rozpálíme, přisypeme celý pepř a opékáme, dokud nezačne vonět, Pánev odstavíme a pepř nahrubo semeleme. Plátky lososa obalíme v pepří, potravinářskou fólii rozložíme, posypeme solí smíchanou s cukrem, koprem, poklademe plátky lososa, zabalíme do fólie a necháme v lednici asi 4 hodiny uležet.
  • 2
    Černý kořen nakrájíme na kostičky, salátovou okurku rozřízneme, vyškrábneme z ní semínka a nakrájíme na plátky, mandarinky oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přisypeme cukr, sůl a jen lehce zahřejeme, aby se cukr se solí rozpustil. Přisypeme černý kořen a necháme vychladnout. Kořen scedíme, nasypeme do mísy, přidáme okurku, mandarinky, nadrobno nakrájenou šalotku a necháme v lednici vychladit.
  • 3
    Do mixéru nasypeme artyčoky, olivy bez pecek, česnek, zakápneme olejem a rozmixujeme.
  • 4
    Doprostřed talířku navrstvíme artyčokovou směs, přiložíme plátky lososa, doplníme salátem z černého kořene a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 7. 2017
Lososové filety v černém pepři s artyčoky a salátem
To musíme doma určitě vyzkoušet 😉