Lososové filety v černém pepři s artyčoky a salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososové filety v černém pepři s artyčoky a salátem
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51061 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Losos | |
---|---|
4 g | Cukr krupice |
20 g | Kopr čerstvý |
400 g | Losos - filety |
20 g | Pepř černý celý |
15 g | Sůl |
Salát | |
300 g | Černý kořen |
30 g | Cukr krupice |
100 g | Mandarinky |
150 ml | Ocet vinný |
100 g | Okurka salátová |
60 g | Šalotka |
10 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Artyčoková směs | |
100 g | Artyčoky sterilované |
2 stroužek | Česnek |
30 g | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 921,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Losos - filety, Pepř černý celý, Sůl, Černý kořen, Cukr krupice, Mandarinky, Ocet vinný, Okurka salátová, Šalotka, Sůl, Voda pitná, Artyčoky sterilované, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososové filety v černém pepři s artyčoky a salátem postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa nakrájíme na tenké plátky, kopr posekáme najemno. Pánev nasucho rozpálíme, přisypeme celý pepř a opékáme, dokud nezačne vonět, Pánev odstavíme a pepř nahrubo semeleme. Plátky lososa obalíme v pepří, potravinářskou fólii rozložíme, posypeme solí smíchanou s cukrem, koprem, poklademe plátky lososa, zabalíme do fólie a necháme v lednici asi 4 hodiny uležet. |
2 | Černý kořen nakrájíme na kostičky, salátovou okurku rozřízneme, vyškrábneme z ní semínka a nakrájíme na plátky, mandarinky oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přisypeme cukr, sůl a jen lehce zahřejeme, aby se cukr se solí rozpustil. Přisypeme černý kořen a necháme vychladnout. Kořen scedíme, nasypeme do mísy, přidáme okurku, mandarinky, nadrobno nakrájenou šalotku a necháme v lednici vychladit. |
3 | Do mixéru nasypeme artyčoky, olivy bez pecek, česnek, zakápneme olejem a rozmixujeme. |
4 | Doprostřed talířku navrstvíme artyčokovou směs, přiložíme plátky lososa, doplníme salátem z černého kořene a podáváme. |
To musíme doma určitě vyzkoušet