Jarní závitky s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní závitky s jehněčím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51062 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Česnek |
3 g | Chilli koření mleté |
5 g | Chilli omáčka |
400 g | Jehněčí kýta |
20 g | Koriandr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej olivový extra panenský |
40 ml | Omáčka Hoisin |
10 ml | Omáčka rybí |
20 ml | Omáčka sójová |
10 ml | Omáčka sojová světlá |
40 ml | Omáčka ústřicová |
120 g | Rýžový papír |
10 g | Solamyl |
20 ml | Víno rýžové čínské |
20 ml | Voda pitná |
80 g | Zelí hlávkové bílé |
Rýžové těstoviny | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
120 g | Nudle rýžové |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 96,1mg |
Draslík | 776,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 587,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli omáčka, Jehněčí kýta, Koriandr čerstvý, Omáčka Hoisin, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Nudle rýžové, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Omáčka sojová světlá, Rýžový papír, Solamyl, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní závitky s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do wok pánve s rozehřátým olejem a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, zakápneme hoisin omáčkou, ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, rýžovým vínem, promícháme, přisypeme chilli koření, koriandr, přidáme chilli omáčku, v trošce vody rozmícháme solamyl a přilijeme do pánve. Provaříme a odstavíme. Zelí nakrájíme na tenké proužky, mrkev nastrouháme najemno, promícháme, zakápneme rybí omáčkou, světlou sojovou omáčkou a necháme asi půl hodiny odležet. Poté ze zelí s mrkví vymačkáme vodu, přidáme k jehněčí směsi a promícháme. Na stůl položíme rýžový papír, na něj naneseme jehněčí směs, zavineme a usmažíme na másle dozlatova. |
2 | Závitek vyjmeme, rozkrojíme na čtyři díly, upravíme na talířky a doplníme rýžovými těstovinami, které jsme uvařili v horké vodě podle návodu na obalu a poté lehce osmahli na másle. |