Jednoduchý recept

Jarní závitky s jehněčím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 51062

Ingredience

3 g Chilli koření mleté
5 g Chilli omáčka
400 g Jehněčí kýta
20 g Koriandr čerstvý
80 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový extra panenský
40 ml Omáčka Hoisin
10 ml Omáčka rybí
10 ml Omáčka sojová světlá
20 ml Omáčka sójová
40 ml Omáčka ústřicová
120 g Rýžový papír
10 g Solamyl
20 ml Voda pitná
20 ml Víno rýžové čínské
80 g Zelí hlávkové bílé
60 g Česnek
Rýžové těstoviny
20 g Máslo čerstvé
120 g Nudle rýžové
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 645kJ
15% Sacharidy 53 g
42% Tuky 32 g
57% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 31 g

Jarní závitky s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do wok pánve s rozehřátým olejem a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, zakápneme hoisin omáčkou, ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, rýžovým vínem, promícháme, přisypeme chilli koření, koriandr, přidáme chilli omáčku, v trošce vody rozmícháme solamyl a přilijeme do pánve. Provaříme a odstavíme. Zelí nakrájíme na tenké proužky, mrkev nastrouháme najemno, promícháme, zakápneme rybí omáčkou, světlou sojovou omáčkou a necháme asi půl hodiny odležet. Poté ze zelí s mrkví vymačkáme vodu, přidáme k jehněčí směsi a promícháme. Na stůl položíme rýžový papír, na něj naneseme jehněčí směs, zavineme a usmažíme na másle dozlatova.

2

Závitek vyjmeme, rozkrojíme na čtyři díly, upravíme na talířky a doplníme rýžovými těstovinami, které jsme uvařili v horké vodě podle návodu na obalu a poté lehce osmahli na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept