Jednoduchý recept

Plzeňské roštěnky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51074

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 ks Párky jemné
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
2% Sacharidy 6 g
44% Tuky 33 g
7% Sodík 139 mg
62% Bílkoviny 35 g

Plzeňské roštěnky postup přípravy receptu:

1

Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.

2

Plátky hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.

3

V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.

4

Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše orestujeme.

5

Roštěnky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept