Chlupaté knedlíky s vepřovým bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlupaté knedlíky s vepřovým bůčkem
Chlupaté knedlíky s vepřovým bůčkem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51081 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín mletý |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřový bok |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 176,7mg |
Draslík | 990,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chlupaté knedlíky s vepřovým bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, jednu třetinu uvaříme ve slupce v osolené vodě. |
2 | Dvě třetiny brambor oškrábeme a s uvařenými oloupanými bramborami je nastrouháme. |
3 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
4 | Vepřový bůček omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je podlité trochou vody smažíme dozlatova. Pak přidáme nakrájenou cibuli, promícháme, ještě krátce osmažíme a dochutíme kmínem, pepřem a solí. |
5 | Nastrouhané brambory smícháme s moukou a vajíčky, těsto osolíme a vytváříme z něj lžící malé noky, které uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené knedlíky promícháme v pánvi s osmaženým bůčkem a podáváme. |