Jednoduchý recept

Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51088

Ingredience

1 kg Brambory
1 špetka Majoránka
1,5 dl Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
400 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
15 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 207kJ
18% Sacharidy 64 g
64% Tuky 48 g
6% Sodík 127 mg
31% Bílkoviny 17 g

Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, pět stroužků prolisujeme, zbývající nakrájíme na plátky.

2

Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a syrové najemno nastrouháme.

3

Z nastrouhaných brambor slijeme vodu, přilijeme k nim ohřáté mléko, přidáme vejce, polohrubou mouku, nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a majoránku, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.

4

V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm postupně smažíme z obou stran bramboráky.

5

V nižším hrnci z hladké mouky a másla připravíme světlou jíšku, ke které pak za stálého míchání přiléváme vodu. Omáčku osolíme, přidáme do ní nakrájené plátky česneku a vaříme ji 15 minut na mírném ohni.

6

Upečené bramboráky s uzeným masem na servírovacích talířích přelijeme česnekovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept