Studený hruškový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený hruškový dezert
Studený hruškový dezert
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51089 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
40 g | Cukr vanilka |
1 ks | Hřebíček |
4 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Med včelí |
20 g | Skořice mletá |
2 dl | Smetana ke šlehání 30% |
0,5 l | Voda pitná |
400 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 133,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hřebíček, Hrušky, Med včelí, Skořice mletá, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Studený hruškový dezert postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vodou přidáme citrónovou šťávu, vanilkový cukr, přisypeme skořici, vložíme hřebíček a nakonec med. Vše dobře zamícháme a na silném ohni přivedeme k varu. Do vroucí vody dáme oloupané hrušky a povaříme je přibližně 10 minut z obou stran. Měkké hrušky vybereme ze sirupu a necháme je vychladnout a okapat. |
2 | Sirup, ve kterém se vařily hrušky, přivedeme opět k varu a vyvaříme asi na půlku. Necháme trochu vychladit a vmícháme do sirupu ovocnou želatinu. Důkladně promícháme, aby nezůstaly hrudky, ale hladká hmota. |
3 | Uvařené hrušky nakrájíme na širší plátky. Naskládáme je na dno skleněných dezertních sklenek, zalijeme připraveným želé, potom zase plátky hrušek. Hotové poháry dáme do lednice vychladit a ztuhnout. |
4 | Těsně před servírováním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Tento dezert podáváme jako studený.
Skvělý dezert