Jednoduchý recept

Studený hruškový dezert

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 51089

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
40 g Cukr vanilka
4 ks Hrušky
1 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Med včelí
20 g Skořice mletá
2 dl Smetana ke šlehání 30%
0,5 l Voda pitná
400 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
7% Sodík 135 mg
102% Bílkoviny 58 g

Studený hruškový dezert postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vodou přidáme citrónovou šťávu, vanilkový cukr, přisypeme skořici, vložíme hřebíček a nakonec med. Vše dobře zamícháme a na silném ohni přivedeme k varu. Do vroucí vody dáme oloupané hrušky a povaříme je přibližně 10 minut z obou stran. Měkké hrušky vybereme ze sirupu a necháme je vychladnout a okapat.

2

Sirup, ve kterém se vařily hrušky, přivedeme opět k varu a vyvaříme asi na půlku. Necháme trochu vychladit a vmícháme do sirupu ovocnou želatinu. Důkladně promícháme, aby nezůstaly hrudky, ale hladká hmota.

3

Uvařené hrušky nakrájíme na širší plátky. Naskládáme je na dno skleněných dezertních sklenek, zalijeme připraveným želé, potom zase plátky hrušek. Hotové poháry dáme do lednice vychladit a ztuhnout.

4

Těsně před servírováním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Tento dezert podáváme jako studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept