Jednoduchý recept

Blatenské sladké hrušky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51090

Ingredience

40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
200 g Kompot hruškový
50 ml Likér mandlový - Amaretto
2,5 dl Mléko polotučné
40 g Pudinkový prášek - čokoládový
250 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 l Zmrzlina vanilková
150 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 854 kcal
Kilojoule 3 573kJ
26% Sacharidy 94 g
64% Tuky 48 g
7% Sodík 147 mg
18% Bílkoviny 10 g

Blatenské sladké hrušky postup přípravy receptu:

1

Čokoládu rozlámeme na malé kousky, které dáme do kastrůlku, zalijeme 50 ml mléka a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Vmícháme Amaretto a ihned stáhneme ze sporáku.

2

Vanilkový pudinkový prášek dr Oetker vsypeme do kastrůlku s cukrem, studeným mlékem, vanilkovým cukrem. Ponorným mixérem šleháme na hustý krém asi 3 minuty na hladký krém. Potom dáme vychladit do lednice.

3

Zmrzlinu rozdělíme do dezertních pohárů, přidáme nakrájené hrušky, které pokryjeme čokoládovým krémem. Na krém ještě naaranžujeme hrušky. Poháry ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou.

Poznámka

Blatenské sladké hrušky servírujeme jako studený dezert. Doba přípravy je s chlazením dezertu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept