Rajčata plněná tvarohovou nádivkou

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme si troubu na 200 °C.
  • 2
    Rajčata omyjeme a ukrojíme z nich vrchní část, čímž vytvoříme víčko. Lžičkou z rajčat vybereme hmotu se semínky až na dužninu. Odkrojená víčka z rajčat pokrájíme na drobné kostičky.
  • 3
    Nadrobno nasekáme bazalku a vmícháme ji do tvarohu. Přidáme ke směsi 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, prolisovaný stroužek česneku, žloutky a drobné kostičky z víček rajčat. Směs opepříme, osolíme a pečlivě promícháme.
  • 4
    Ušleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme ho do tvarohové hmoty.
  • 5
    Vnitřky rajčat osolíme a opepříme a plníme je připravenou tvarohovou směsí. Na povrchu zasypeme parmezánem.
  • 6
    Naplněná rajčata vložíme do zapékací mísy vymazané rozpuštěným máslem. Zapékáme 15 minut při teplotě 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.