Jednoduchý recept

Krkovička plněná kysaným zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51116

Ingredience

8 polévková lžíce Hořčice
1 špetka Kmín drcený
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
800 g Vepřová krkovička
500 g Zelí kysané
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 435kJ
3% Sacharidy 10 g
93% Tuky 70 g
24% Sodík 476 mg
64% Bílkoviny 36 g

Krkovička plněná kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Zelí scedíme, necháme okapat, rozkrájíme ho na menší kousky a promícháme s kmínem. Slaninu nakrájíme na plátky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.

2

Krkovičku omyjeme studenou vodou, osušíme, rozporcujeme na čtyři silnější plátky, které lehce naklepeme a rozkrojíme tak, aby v mase vznikla kapsa. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí, vložíme do ní slaninu a nakrájené zelí, uzavřeme ji grilovacími jehlami nebo párátky a maso ze všech stran opepříme a osolíme.

3

Prolisovaný česnek v míse smícháme se zbylou hořčicí, pivem a olejem, do marinády vložíme připravené naplněné krkovičky a necháme alespoň hodinu v chladu uležet.

4

Uleželé maso naskládáme do zapékací mísy, podlijeme marinádou a pečeme ve vyhřáté troubě, až je měkké.

5

Podáváme s chlebem.

Poznámka

Čím delší dobu budeme maso marinovat, tím více bude potom chutnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept