Závitky z lilků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z lilků
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51117 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
50 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Olej olivový |
6 ks | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 408,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Lilek, Oříšky piniové, Rajčata, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z lilků postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme a pokrájíme podél na tenké plátky. Každý z plátků osolíme a seskládáme je na sebe. Odložíme je stranou a necháme je, aby pustily vodu. Pak je osušíme papírovou utěrkou. Do misky si připravíme mouku a plátky v ní obalíme. |
2 | Na pánvi si rozpálíme olej a plátky lilku na něj položíme a opečeme po obou stranách. Pak je vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat. |
3 | Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Stejně posekáme nadrobno i piniové oříšky, sardele, olivy a bazalku. Rajčata oloupeme. Pak je rozpůlíme a vyjmeme semínka. Jedno z rajčat pokrájíme na dílky, další na menší kostičky. |
4 | Kostičky rajčat vmícháme do směsi z česneku, piniových oříšků, rajčat, sardelek a oliv. Opepříme, osolíme a přikapeme balzamikový ocet. Náplní potřeme plátky z lilku zavineme je. Ke každému závitku přiložíme dílek rajčete a spíchneme závitek párátkem. |
Poznámka
Servírujeme s bagetou, nebo také k závitku plátek bagety přiložíme.