Jednoduchý recept

Zapečené ovoce s citrusovým sorbetem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 51124

Ingredience

Sorbet
10 g Cukr hroznový (glukóza)
30 g Cukr krupice
50 ml Džus grapefruitový
50 ml Pomerančová šťáva
50 ml Voda pitná
Těsto
10 g Cukr moučkový
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný bílek slepičí
Pěna
20 g Cukr moučkový
4 ks Vaječný žloutek slepičí
40 ml Víno šumivé (sekt)
Ovoce
200 g Grapefruity
200 g Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 334kJ
12% Sacharidy 42 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 49 mg
17% Bílkoviny 9 g

Zapečené ovoce s citrusovým sorbetem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, promícháme, přidáme měkké máslo, bílky a vypracujeme těsto. Necháme v lednici uležet. Těsto vyválíme na tenký plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme dozlatova. Ještě teplá kolečka vytvarujeme do mističek a necháme vychladnout. Do misky nasypeme cukr, přidáme žloutky, přilijeme šumivé víno a vyšleháme do pěny.

2

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, glukózu, grapefruitový džus a pomerančovou šťávu, trochu zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Nalijeme do formiček na zmrzlinu a dáme zamrazit.

3

Na dezertní talířky dokola položíme střídavě dílky oloupaného grapefruitu a pomeranče, na ně naneseme pěnu z šumivého vína, krátce zapečeme pod grilem, navrch upravíme mističky z těsta, do kterých vložíme zmražený sorbet a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept