Jednoduchý recept

Čertova pěna s jahodami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51137

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
260 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
100 g Kompot jahodový
100 g Krupice dětská
0,5 kávová lžička Káva instantní
3 ml Pomerančová šťáva
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 443kJ
26% Sacharidy 94 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 29 mg
7% Bílkoviny 4 g

Čertova pěna s jahodami postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme cukr, přisypeme dětskou krupici a zalijeme vodou. Za stálého míchání přimícháme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru. Nakonec přimícháme vanilkový cukr a na mírném ohni povaříme na středně hustou kaši. Vaříme přibližně 15–20 minut.

2

Uvařenou kaši stáhneme z ohně a až do vychladnutí stále mícháme. Připravenou kaši rozdělíme na dvě půlky. Do jedné přidáme většinu jahod a spolu rozmixujeme. Druhou půlku rozmixujeme samotnou.

3

Hotovou pěnou naplníme vysoké skleněné poháry, na dno dáme pár jahod. Na jahody cukrářským sáčkem nastříkáme čistou pěnu a na ni zase pěnu, do které jsme přidali jahody. Připravené poháry dáme do lednice vychladit.

4

Kávová šlehačka: Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přidáme do ní instantní kávu a ještě chvilku šleháme. Těsně před podáváním poháry s vychladlou pěnou ozdobíme kávovou šlehačkou a poháry ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravenou pěnu podáváme jako studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept