Jednoduchý recept

Krkonošské zelné závitky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51141

Ingredience

1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
0,5 kg Vepřové maso mleté
2,5 dl Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé
0,5 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 458kJ
16% Sacharidy 56 g
37% Tuky 28 g
11% Sodík 223 mg
56% Bílkoviny 32 g

Krkonošské zelné závitky postup přípravy receptu:

1

Omytou hlávku zelí rozdělíme na listy, které vložíme do hrnce s vodou a necháme je vařit, až změknou.

2

Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku a nové koření, promícháme s nevařenou rýží a rajčatovým protlakem.

3

Masovou směs zabalíme do zelných listů.

4

Část závitků rozložíme do hrnce, na ně dáme vrstvu kysaného zelí, pak opět závitky a zelí. Vše zalijeme nálevem z kysaného zelí a vodou a dusíme do změknutí.

5

Měkké závitky a zelí rozdělíme na porce a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept