Krkonošské zelné závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošské zelné závitky
Krkonošské zelné závitky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51141 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Nové koření mleté |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
0,5 kg | Vepřové maso mleté |
2,5 dl | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
0,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 184,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krkonošské zelné závitky postup přípravy receptu:
1 | Omytou hlávku zelí rozdělíme na listy, které vložíme do hrnce s vodou a necháme je vařit, až změknou. |
2 | Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku a nové koření, promícháme s nevařenou rýží a rajčatovým protlakem. |
3 | Masovou směs zabalíme do zelných listů. |
4 | Část závitků rozložíme do hrnce, na ně dáme vrstvu kysaného zelí, pak opět závitky a zelí. Vše zalijeme nálevem z kysaného zelí a vodou a dusíme do změknutí. |
5 | Měkké závitky a zelí rozdělíme na porce a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je chléb.