Vařený pstruh s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený pstruh s koprovou omáčkou
Vařený pstruh s koprovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51149 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 hrst | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Majonéza |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
800 g | Pstruh |
1 špetka | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
2,5 dl | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 119,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Majonéza, Petržel kořen, Pstruh, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený pstruh s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kopr opláchneme pod studenou vodou, otrháme jemné snítky a nakrájíme je najemno. |
2 | Vykuchané a omyté pstruhy podélně rozřízneme, zbavíme kůže a kostí. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem, přisypeme mrkev, petržel a celer, přidáme nové koření, pepř a sůl a necháme krátce vařit. Pak do hrnce přidáme ryby a vaříme je 5 minut. |
4 | V míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu a nakrájený kopr, omáčku dochutíme cukrem a solí. |
5 | Uvařené ryby a zeleninu rozdělíme na talíře, přelijeme je studenou koprovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.