Jednoduchý recept

Vařený pstruh s koprovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51149

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 kávová lžička Cukr krupice
1 hrst Kopr čerstvý
4 polévková lžíce Majonéza
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
800 g Pstruh
1 špetka Sůl
2,5 dl Voda pitná
1,5 dl Víno bílé
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 231kJ
4% Sacharidy 14 g
39% Tuky 29 g
18% Sodík 362 mg
79% Bílkoviny 44 g

Vařený pstruh s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kopr opláchneme pod studenou vodou, otrháme jemné snítky a nakrájíme je najemno.

2

Vykuchané a omyté pstruhy podélně rozřízneme, zbavíme kůže a kostí.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem, přisypeme mrkev, petržel a celer, přidáme nové koření, pepř a sůl a necháme krátce vařit. Pak do hrnce přidáme ryby a vaříme je 5 minut.

4

V míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu a nakrájený kopr, omáčku dochutíme cukrem a solí.

5

Uvařené ryby a zeleninu rozdělíme na talíře, přelijeme je studenou koprovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept