Staročeské hovězí kostky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeské hovězí kostky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51162 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
2 krajíc | Chléb konzumní |
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
800 g | Hovězí maso přední |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 155,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Staročeské hovězí kostky postup přípravy receptu:
1 | Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Anglickou slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kostky. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo a za stálého míchání v něm osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a maso. Směs posypeme paprikou, přidáme kmín a majoránku, opepříme, osolíme, přilijeme pivo, přimícháme hořčici a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, přisypeme do hrnce nakrájená rajčata a dusíme, až jsou zcela měkká. Směs zahustíme chlebovou střídkou, promícháme, ještě krátce převaříme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.