Jednoduchý recept

Staročeské hovězí kostky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51162

Ingredience

150 g Anglická slanina
2 krajíc Chléb konzumní
4 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 ks Rajčata
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 970kJ
9% Sacharidy 33 g
53% Tuky 39 g
27% Sodík 544 mg
91% Bílkoviny 51 g

Staročeské hovězí kostky postup přípravy receptu:

1

Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Anglickou slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

2

Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kostky.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo a za stálého míchání v něm osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a maso. Směs posypeme paprikou, přidáme kmín a majoránku, opepříme, osolíme, přilijeme pivo, přimícháme hořčici a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, přisypeme do hrnce nakrájená rajčata a dusíme, až jsou zcela měkká. Směs zahustíme chlebovou střídkou, promícháme, ještě krátce převaříme a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept