Jednoduchý recept

Jihočeský hovězí guláš na pivě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51163

Ingredience

1 kg Cibule
1 kg Hovězí maso přední
2 polévková lžíce Kečup ostrý
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 574kJ
9% Sacharidy 31 g
37% Tuky 28 g
20% Sodík 408 mg
99% Bílkoviny 55 g

Jihočeský hovězí guláš na pivě postup přípravy receptu:

1

Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, ostatní cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky.

3

Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Do hrnce přisypeme kmín, papriku a maso, promícháme a orestujeme ho ze všech stran. Když maso pustí šťávu, přimícháme kečup, opepříme a osolíme. Šťávu vydusíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo a vodu a za občasného míchání dusíme maso pod pokličkou, až je měkké. Nakonec do hrnce přisypeme majoránku a česnek, promícháme a guláš ještě krátce povaříme.

4

Na porce guláše rozdělíme na kolečka nakrájenou cibuli a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept