Vinné listy plněné nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinné listy plněné nádivkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51186 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Kopr čerstvý |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
150 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
120 g | Vinné listy |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 233,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Oříšky piniové, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Vinné listy, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vinné listy plněné nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící vody potom vsypeme rýži a 15 minut vaříme. |
2 | Do hrnku s vlažnou vodou vhodíme rozinky a chvíli je tam ponecháme, aby nabobtnaly. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Kopr a petrželovou nať posekáme nadrobno. |
3 | Rýži scedíme a necháme okapat a vložíme do misky. Přidáme k ní nabobtnalé rozinky, piniové oříšky, nasekanou cibuli. Promícháme a přidáme 3 lžíce oleje a 2 lžíce citronové šťávy, osolíme a opepříme. |
4 | V hrnci s vodou krátce povaříme opláchnuté nakládané vinné listy. Pak je opatrně vyndáme z vody a položíme na utěrku, aby okapaly. |
5 | Listy si rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme rýžovou směs. Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes přidanou náplň. Pak listy opatrně zavineme.Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu. |
6 | Do 250 ml vody přidáme zbylou citronovou šťávu a přilijeme ještě olej. Tímto roztokem zalijeme závitky a potom je zatížíme nahoře talířem. Na velmi mírném plameni závitky dusíme 60 minut. je třeba, aby vinné listy do sebe vsákly všechnu tekutinu. Můžeme je servírovat vlažné i studené. |