Jednoduchý recept

Hovězí maso na pivě a pepři

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51188

Ingredience

3 ks Cibule
800 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 518kJ
4% Sacharidy 13 g
19% Tuky 14 g
8% Sodík 169 mg
80% Bílkoviny 45 g

Hovězí maso na pivě a pepři postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky.

2

Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky, které opepříme.

3

V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přisypeme kostky masa, prudce je za stálého míchání orestujeme ze všech stran, přimícháme mletou papriku, pepř a sůl, podlijeme pivem a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Během dušení občas maso promícháme a přiléváme pivo a většinu vody.

4

Do hrnce k měkkému masu přidáme nakrájená rajčata a vaříme, dokud se téměř nerozpadnou. Směs v hrnci zahustíme moukou, rozmíchanou ve zbylé vodě spolu s pepřem a solí a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept