Kavkazský šašlik (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kavkazský šašlik (minutka)
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
500 g | Cibule |
100 g | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
500 g | Rýže loupaná |
1000 g | Skopová kýta |
200 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
50 g | Tuk |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 30,4mg |
Draslík | 299,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Rajčata, Rýže loupaná, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Kavkazský šašlik (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu vykostíme, odblaníme, zbavíme šlach a opláchneme v teplé vodě. Nakrájíme ji na kousky (4-6ks na porci), mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, pokapeme tukem a necháme odležet v chladu. |
2 | Potom maso napichujeme střídavě s plátky slaniny a kousky cibule (1/2 dávky) na jehly nebo na špejle. |
3 | Šašlik pečeme na roštu nebo na zbylém tuku po obou stranách dozlatova. |
4 | Do tuku od pečení přidáme máslo, zalijeme vodou, přisolíme a provaříme. |
5 | Příprava rýže: Rýži důkladně opereme, osolíme, přidáme rajčata nakrájená na kousky, tuk a přilijeme vodu (na 1 šálek rýže 1,5 šálku vody). |
6 | Rýži přivedeme do varu, promícháme a pod poklicí dusíme v troubě doměkka. |
7 | Šašlik klademe na teplé talíře s rýží, přelijeme šťávou a obložíme jemně nakrájenou cibulí a plátkem omytého citronu. |