Recept

Dušený kohout s těstovinami a ovčím sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51203
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
100 g Cibule
1,6 kg Kapoun
3 ks Nové koření celé
100 ml Olej olivový
200 g Passata (drcená rajčata)
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Pyré rajčatové
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
500 g Těstoviny Fusilli
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,228 kcal
Kilojoule 5 136kJ
19% Sacharidy 67 g
98% Tuky 74 g
8% Sodík 151 mg
122% Bílkoviny 69 g

Dušený kohout s těstovinami a ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěného mladého kohouta naporcujeme, opláchneme a osušíme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Tvrdý ovčí sýr nastrouháme nahrubo.

2

Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme porce kohouta, osmažíme ze všech stran, zalijeme 1 litrem vody a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté k masu přidáme drcená rajčata, pyré, koření, sůl a zbylou vodu. Když se začne voda vařit, vmícháme těstoviny a vaříme, až jsou těstoviny měkké a voda zredukovaná.

3

Maso podáváme posypané strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept