Štičí terina s lososem

120 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
84 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vychlazené maso ze štiky rozmixujeme v kuchyňském mixéru nebo dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Rybí hmotu vzniklou mixováním nebo mletím prolisujeme jemným sítkem. Vzniklou směs dáme do mísy, přidáme k ní kostky ledu, aby zchladla. Potom přilijeme zakysanou smetanu. Přidáme špetku soli, pepře a muškátového oříšku.
  • 2
    Na hranolky nakrájíme omyté plátky lososa. Osolíme, opepříme a vložíme do chladničky vychladit.
  • 3
    Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme k varu a vložíme do ní špenátové listy. Pak je ihned vyjmeme a ledovou vodou ochladíme. Necháme špenátové listy okapat na utěrce a položíme je na fólii. Na rozprostřené listy vložíme hranolky z lososa a zavineme je do tvaru rolády.
  • 4
    Připravíme větší kastrol, naplníme ho vodou do výšky asi 5 centimetrů. Předehřejeme troubu na 150 °C a pak do ní vložíme kastrol s vodou.
  • 5
    Rozpuštěným máslem vymažeme zapékací nádobu. Polovinou hmoty z ryby naplníme nádobu a doprostřed umístíme špenátovou roládu s lososem. Zakryjeme ji druhou polovinou štičí hmoty.
  • 6
    Zakryjeme formu alobalem a pak ji vložíme do trouby do vodní lázně, kde ji ponecháme 90 minut. Pak ji vyjmeme a necháme vychladnout přes noc. Druhý den ji nakrájíme na plátky a servírujeme studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.