Jednoduchý recept

Rebarborový dezert s jablky a zmrzlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51217

Ingredience

20 g Cukr krupice
80 g Jablka
160 g Linecké (křehké) těsto
120 g Reveň (Rebarbora)
10 g Skořice mletá
50 ml Voda pitná
120 g Zmrzlina vanilková
Drobenka
20 g Cukr moučkový
30 g Mouka polohrubá
30 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 436kJ
18% Sacharidy 63 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 26 mg
4% Bílkoviny 2 g

Rebarborový dezert s jablky a zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Rebarboru nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme nadrobno. Rebarboru s jablky nasypeme do rendlíku, přisypeme cukr, mletou skořici, přilijeme trochu vody a dusíme zhruba 10 minut. Ovocnou směs necháme vychladnout.

2

Linecké těsto rozválíme na silný plát, který rozřežeme na čtyři obdélníčky, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, na těsto naneseme ovocnou směs z rendlíku, mouku máslo a cukr dobře promícháme, až se těsto začne drobit, dezerty drobenkou posypeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.

3

Vychladlé dezerty upravíme na talířky a doplníme kopečkem zmrzliny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept