Jednoduchý recept

Východočeské smaženky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51221

Ingredience

1 kg Brambory
6 polévková lžíce Cukr moučkový
5 ks Jablka
400 g Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 730 kcal
Kilojoule 3 053kJ
44% Sacharidy 159 g
5% Tuky 4 g
6% Sodík 121 mg
33% Bílkoviny 19 g

Východočeské smaženky postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme.

2

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme, nebo je prolisujeme. Z brambor, mouky, vajíčka a soli vymícháme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme čtverce o rozměru přibližně 10 x 10 centimetrů. Na každý čtverec těsta dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí a rohy přehneme tak, abychom vytvořili šáteček.

3

V pánvi rozehřejeme olej a šátečky na něm smažíme dozlatova. Ještě teplé je posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept