Recept

Pošumavský kynutý škvarkový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51223

Ingredience

Těsto
80 g Cukr krupice
20 g Droždí
0,5 dl Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Vepřové škvarky
Náplň
60 g Brusinky
80 g Cukr krupice
500 g Hrušky
500 g Jablka
1,5 kávová lžička Skořice mletá
Na potření a posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Cukr vanilka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 683kJ
27% Sacharidy 98 g
16% Tuky 12 g
13% Sodík 260 mg
68% Bílkoviny 38 g

Pošumavský kynutý škvarkový koláč postup přípravy receptu:

1

Do hrnečku dáme 0.5 dl mléka, kvasnice, lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezitím dáme do mísy prosátou hladkou mouku, rozemleté škvarky, cukr, sůl, žloutky a vzešlé kvasnice. Těsto dobře propracujeme a dáme na pomoučený vál. Rozválíme na placku silnou asi 2 cm a přeložíme, toto opakujeme ještě 2x, těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočívat.

2

Mezitím omyjeme a oloupeme hrušky s jablky. Rozkrájíme je na poloviny, vyřízneme jádřince a nahrubo je nastrouháme. Sušené brusinky omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

3

Těsto vyválíme na placku silnou asi 5 mm ve tvaru čtverce, přeneseme ji na plech vyložený pečícím papírem. Na střed těsta po celé délce poklademe nastrouhané ovoce, posypeme cukrem, skořicí, brusinkami a těsto z obou stran přiložíme k sobě a střed i okraje těsta prsty dobře spojíme, aby nevytekla ovocná šťáva. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 35-40 minut dozlatova. V polovině pečení snížíme teplotu asi o 10 °C.

4

Upečený koláč necháme vychladnout, poté ho pokrájíme, posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept