Jednoduchý recept

Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51233

Ingredience

30 g Bazalka
400 g Chléb konzumní
40 ml Olej olivový
70 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
700 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g Rajčata Cherry
10 g Sůl
800 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
17% Sacharidy 63 g
36% Tuky 27 g
62% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Česnek a bazalku nasekáme najemno, cherry rajčátka propíchneme, promícháme s česnekem a bazalkou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rajčátka nasypeme na plech, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 minut. Do hrnce nalijeme olej, přisypeme zbytek česneku a bazalky, osmahneme, přilijeme nakládaná rajčata i s nálevem, přilijeme vodu a povaříme 15 minut. Střídku ze staršího chleba natrháme na kousky, přihodíme do hrnce, promícháme, přidáme rajčátka z trouby i s vypečenou šťávou, provaříme, přilijeme panenský olej, necháme projít varem a odstavíme. Podle potřeby přilijeme vodu a přisolíme.

2

Polévku rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty
Polévka krásně voněla po bazalce a česneku. Jen jsem neodolala a nakonec dochutila ještě citrónem, cukrem a trochou zakysané smetany. Dřív jsme jedli bez smetany, ale teď si vždy ráda na této kombinaci pochutnám smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept