Masopustní skořicové copánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masopustní skořicové copánky
Masopustní skořicové copánky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51236 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Rum |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na obalení | |
---|---|
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Cukr skořicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 195,3mg |
Draslík | 20,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 265,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Rum, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr skořicový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Masopustní skořicové copánky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme krupicový a vanilkový cukr, změklé máslo, 3 žloutky, rum a mléko. Vše promícháme a těsto dáme na pomoučený vál. Rukama těsto dobře zpracujeme a vyválíme na plát silný asi 6 mm. Vykrojíme je na obdélníčky. Každý radýlkem 2x nakrojíme, ale ne do konce. Získáme tak z každého obdélníčku 3 stejné proužky, které zapleteme do copánku. Konce dobře přimáčkneme. |
2 | V misce promícháme krupicový cukr se skořicovým cukrem. V pánvi rozpálíme větší množství oleje na správnou teplotu a copánky osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené hned vyjmeme, dáme na papírové ubrousky okapat z přebytečného tuku a teplé obalujeme ve skořicovém cukru. |