Recept

Masopustní skořicové copánky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51236

Ingredience

30 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2,5 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1,5 dl Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Rum
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na obalení
4 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Cukr skořicový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 726kJ
19% Sacharidy 67 g
15% Tuky 11 g
0% Sodík 8 mg
17% Bílkoviny 9 g

Masopustní skořicové copánky postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme krupicový a vanilkový cukr, změklé máslo, 3 žloutky, rum a mléko. Vše promícháme a těsto dáme na pomoučený vál. Rukama těsto dobře zpracujeme a vyválíme na plát silný asi 6 mm. Vykrojíme je na obdélníčky. Každý radýlkem 2x nakrojíme, ale ne do konce. Získáme tak z každého obdélníčku 3 stejné proužky, které zapleteme do copánku. Konce dobře přimáčkneme.

2

V misce promícháme krupicový cukr se skořicovým cukrem. V pánvi rozpálíme větší množství oleje na správnou teplotu a copánky osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené hned vyjmeme, dáme na papírové ubrousky okapat z přebytečného tuku a teplé obalujeme ve skořicovém cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept