Recept

Lišky nakyselo se smetanovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51239

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
700 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
90 g Ocet kvasný lihový
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
9 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 819kJ
3% Sacharidy 12 g
53% Tuky 40 g
21% Sodík 422 mg
14% Bílkoviny 8 g

Lišky nakyselo se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, drobné plodnice necháme celé, větší pokrájíme a vložíme do hrnce s vroucí slanou vodou. Přidáme drcený kmín, bobkový list a pomalu vaříme přibližně 10 minut doměkka. Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zamícháme k uvařeným liškám. Pomalu vaříme dalších 5 minut, přidáme ocet, po chvilce omytý, drobně pokrájený kopr a vaříme ještě dalších 5 minut. V misce ve smetaně rozšleháme vejce. Hrnec s liškami odstavíme z plotny, hned přimícháme smetanu, omáčku dochutíme solí i cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept