Lišky nakyselo se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky nakyselo se smetanovou omáčkou
Lišky nakyselo se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51239 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
700 g | Lišky čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
90 g | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
9 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 146,3mg |
Draslík | 73,6mg |
Vláknina | 559,3mg |
Vitamín A | 332,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lišky nakyselo se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, drobné plodnice necháme celé, větší pokrájíme a vložíme do hrnce s vroucí slanou vodou. Přidáme drcený kmín, bobkový list a pomalu vaříme přibližně 10 minut doměkka. Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zamícháme k uvařeným liškám. Pomalu vaříme dalších 5 minut, přidáme ocet, po chvilce omytý, drobně pokrájený kopr a vaříme ještě dalších 5 minut. V misce ve smetaně rozšleháme vejce. Hrnec s liškami odstavíme z plotny, hned přimícháme smetanu, omáčku dochutíme solí i cukrem a podáváme. |