Recept

Chodská sýrová pomazánka s pivem - obazda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51240

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
2 špetka Kmín mletý
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 špetka Pepř bílý
3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
250 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 077kJ
9% Sacharidy 34 g
42% Tuky 32 g
0% Sodík 1 mg
33% Bílkoviny 18 g

Chodská sýrová pomazánka s pivem - obazda postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme, omyjeme,vodu setřepeme. Bílou část cibulky drobně pokrájíme, zelenou nať nakrájíme na tenké kroužky a odložíme zvlášť na ozdobení. Zralý měkký sýr pokrájíme na drobné kousky, dáme do misky s měkkým máslem a vidličkou ho důkladně utřeme. Přidáme cibulku, 2-3 špetky bílého pepře, sladkou i pálivou papriku, drcený kmín a pivo. Vše dobře znovu promícháme.

2

Sýrovou pomazánku mažeme na plátky chleba, ozdobíme zelenou natí z cibulky a podáváme.

Poznámka

K této pomazánce můžeme použít i jiný druh sýru typu Camember, např. Romadur. Důležité je, aby byl vyzrálý, měkký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept