Recept

Špagety zapečené s mletým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 51251

Ingredience

120 g Máslo čerstvé
150 g Sýr Parmezán
Na maso
80 g Cibule
850 g Hovězí maso mleté
2 špetka Muškátový oříšek
70 ml Olej olivový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
250 g Passata (drcená rajčata)
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
130 ml Víno bílé
Na špagety
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
500 g Špagety
Na bešamel
400 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,283 kcal
Kilojoule 5 370kJ
25% Sacharidy 92 g
90% Tuky 67 g
46% Sodík 927 mg
117% Bílkoviny 66 g

Špagety zapečené s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.

2

Do vroucí osolené vody vložíme špagety a uvaříme je na skus. Poté je scedíme a necháme okapat.

3

Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým masem dozlatova. K masu přilijeme víno, přidáme drcená rajčata, koření a sůl. Dobře promícháme a zhruba čtvrt hodiny dusíme za občasného míchání.

4

Polovinu špaget narovnáme do máslem vymazaného pekáče, zasypeme dušenou masovou směsí, posypeme polovinou parmezánu a překryjeme druhou polovinou špaget. Nakonec přelijeme špagety bešamelem, posypeme parmezánem a zakapeme zbylým rozpuštěným máslem. Směs pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 180°C.

5

Bešamel připravíme usmažením máslové jíšky, zašleháme do ní mléko a zhruba 20 minut na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Poté odstavíme, ochutíme muškátovým oříškem a postupně zašleháme žloutky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept