Ančovičky pečené na česneku
40 min.
Ingredience
- 1kilogramAnčovička - filety
- 80mililitrůOlej olivový
- 80mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
374 mg
Cukr
358 mg
Postup přípravy
- 1Česnek nakrájíme najemno, ančovičky osolíme a opepříme.
- 2Ančovičky narovnáme do teflonového pekáče, zakapeme olejem, citronovou šťávou a ouzem. Posypeme česnekem, oreganem a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.