Telecí řízky se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5126 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
200 g | Tuk |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 157,0mg |
Draslík | 674,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Telecí kýta, Tuk, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí řízky se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Řízky mírně naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Vložíme do rozehřátého tuku a po obou stranách rychle opečeme. |
2 | Do tuku od opékání vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Potom přidáme máslo uhnětené s moukou a za stálého míchání necháme šťávu zhoustnout. |
3 | Při podávání každý řízek přelijeme šťávou se žampiony a posypeme sekanou petrželovou natí. |
4 | Podáváme s bramborami nebo s rýží. |