Jednoduchý recept

Cibulka sterilovaná s křenem a octem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Cibulka sterilovaná s křenem a octem 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51260
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 ks Bobkový list
600 g Cibule
30 g Cukr krystal
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
1 ks Křen
2 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
20 g Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 97 kcal
Kilojoule 407kJ
6% Sacharidy 21 g
1% Tuky 0 g
66% Sodík 1 g
5% Bílkoviny 3 g

Cibulka sterilovaná s křenem a octem postup přípravy receptu:

1

Malou cibulku očistíme, důkladně omyjeme a necháme okapat. Na dno čisté sklenice o obsahu 1l dáme bobkový list, očištěný křen, přisypeme kuličky pepře a hořčičné semínko. Poté přidáme cibulku.

2

Na nálev rozmícháme vodu s octem, přisypeme cukr, sůl a povaříme. Po vychladnutí nálevem zalijeme cibulku a sklenici uzavřeme.

3

Vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme od bodu varu po dobu 10 minut.

4

Sklenici vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme ve studené a temné místnosti.

Poznámka

Použijeme pouze kousek křenu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept