Salát z červené řepy s octem a křenem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme na kaši, ochutíme solí a přidáme najemno postrouhaný křen. Důkladně promícháme.
  • 2
    Vodu smícháme s octem a cukrem, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu a rozdělíme do sklenic.
  • 3
    Uzavřeme a uložíme v temné a studené místnosti. Necháme odležet 2-3 dny a poté podáváme k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 13. 10. 2015
Salát z červené řepy s octem a křenem
Občas salát z červené řepy dělávám, dochucuji na sladkokyselo. Každý si dochutí podle sebe. Do nálevu se může přidat povařit trochu fenyklu - semínek a pak scedit. Místo čerstvého křenu se dá použít krenex, ale čerstvý je nejlepší. Takto připravený salát se dá i sterilovat. A nechat ho 2 - 3 dny odležet....to u nás nevydržíme😁 Doporučuji vyzkoušet😉