Chodský hedvábný svítek

18 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
668 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku rozpustíme máslo. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Když je máslo vlahé, utřeme je se žloutkem do pěny. Přidáme k němu 3-4 lžíce smetany, hrubou mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a vyšlehaný bílek. Směs dobře promícháme. Přidáme čerstvou, drobně pokrájenou petrželku kudrnku a znovu promícháme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej s máslem, nalijeme svítkové těsto, rozetřeme a usmažíme z každé strany dozlatova. Usmažený svítek vyjmeme z pánve, necháme vychladnout, poté nakrájíme na úzké proužky nebo kostičky a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.