Jednoduchý recept

Chodský hedvábný svítek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51278

Ingredience

2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka pšeničná hrubá
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na smažení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 908kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 14 g
6% Sodík 118 mg
8% Bílkoviny 4 g

Chodský hedvábný svítek postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozpustíme máslo. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Když je máslo vlahé, utřeme je se žloutkem do pěny. Přidáme k němu 3-4 lžíce smetany, hrubou mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a vyšlehaný bílek. Směs dobře promícháme. Přidáme čerstvou, drobně pokrájenou petrželku kudrnku a znovu promícháme.

2

V pánvi rozpálíme olej s máslem, nalijeme svítkové těsto, rozetřeme a usmažíme z každé strany dozlatova. Usmažený svítek vyjmeme z pánve, necháme vychladnout, poté nakrájíme na úzké proužky nebo kostičky a podáváme jako přílohu.

Poznámka

Místo hrášku můžeme použít čerstvé bylinky: pažitku, kopr nebo hrášek, jemně nakrájenou šunku podle chuti. Svítek podáváme nejčastěji k hovězím a zeleninovým vývarům a bujónům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept