Jednoduchý recept

Těstoviny pici s rajčatovým ragú

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51286

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Cibule červená
500 g Hovězí maso mleté
450 g Mouka pšeničná - Semolina
30 g Olej olivový
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
1200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 g Rozmarýn čerstvý
100 g Sýr Parmezán
10 g Sůl mořská
1200 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 531kJ
28% Sacharidy 99 g
37% Tuky 28 g
95% Sodík 2 g
93% Bílkoviny 52 g

Těstoviny pici s rajčatovým ragú postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou semolinovou mouku, postupně přiléváme 200 ml vody a zapracováváme do mouky, až vznikne tuhé těsto. Důkladně prohněteme a necháme v lednici chvíli uležet. Těsto vyválíme na dlouhý slabší váleček a nakrájíme na plátky, které znovu vyválíme na dlouhé nudle. Podélně do každé nudle vmáčkneme špejli a těsto kolem špejle obalíme. Ještě trochu vyválíme špejli s těstem, aby bylo těsto kolem špejle obaleno rovnoměrně. Špejli z těsta vytáhneme, čímž vzniknou silnější makarony - pici. Těstoviny necháme chvíli oschnout. Potom je vaříme v osolené vodě přibližně 12 až 15 minut. Scedíme a necháme okapat.

2

V hrnci rozehřejeme olej, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce, osmahneme do zesklovatění, přidáme bobkový list, snítku rozmarýnu, hovězí mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme rajčata i s nálevem. Vaříme, až bude maso měkké a omáčka hustší. Vyndáme bobkový list, rozmarýn, přimícháme pici, prohřejeme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme panenský olej.

3

Těstoviny upravíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept