Jednoduchý recept

Jihlavská polévka z podmáslí

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jihlavská polévka z podmáslí 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51294

Ingredience

4 ks Brambory
1 špetka Kmín drcený
1 l Mléko - podmáslí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 146kJ
6% Sacharidy 22 g
19% Tuky 14 g
7% Sodík 132 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jihlavská polévka z podmáslí postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme je na kostičky a dáme vařit do mírně osolené vody.

2

Z mouky a poloviny másla připravíme světlou jíšku a tou zahustíme vodu s bramborami, když změknou. Potom do hrnce přimícháme podmáslí, za stálého míchání přidáme kmín a druhou polovinu másla, nakonec do ní vmícháme vajíčka. Polévku ještě chvíli vaříme, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Jihlavská polévka z podmáslí
Malinko jsem změnila postup. Nejdříve jsem si udělala jíšku, zalila vodou a rozmíchala a vložila brambory. Ochutila jsem a než se uvařily brambory, byla jíška dostatečně provařená. Pak jsem přilila podmáslí, přidala vejce, nechala přejít varem a dochutila. Polévka nám chutnala, dávám palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept