Jednoduchý recept

Těstovinová vřeténka s masovými kuličkami

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Těstovinová vřeténka s masovými kuličkami 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 51297

Ingredience

1 ks Bazalka
500 g Těstoviny vařené (průměr)
Rajská omáčka
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
Masové kuličky
30 ml Olej olivový
4 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Strouhanka
150 g Sýr Parmezán
500 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
90 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 761kJ
16% Sacharidy 58 g
33% Tuky 24 g
60% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Těstovinová vřeténka s masovými kuličkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme rajskou omáčku: Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli 3-5 minut doměkka za občasného míchání. Potom přidáme rajčata i se šťávou a podusíme 3 minuty. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku a omáčku osolíme a opepříme.

2

Masové kuličky: Ve velké míse smícháme mleté maso se strouhankou, nastrouhaným parmezánem, vejcem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Postupně přiléváme vodu a vše dobře promícháme. Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky o velikosti vlašského ořechu.

3

Kuličky opékáme v pánvi na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř byli propečené. Vyjmeme je, vložíme do rajské omáčky a povaříme 5 minut.

4

Masové kuličky podáváme s rajskou omáčkou a vařenými vřeténky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou bazalky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept