Palačinky se sladkým zelím a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky se sladkým zelím a uzeným masem
Palačinky se sladkým zelím a uzeným masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51304 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Palačinkové těsto | |
---|---|
5 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Dušené zelí | |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
0,6 dl | Olej slunečnicový |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
160 g | Uzené maso vařené |
0,5 dl | Voda pitná |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 209,6mg |
Draslík | 255,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 6,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Palačinky se sladkým zelím a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme palačinkové těsto: do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. |
2 | Malou hlávku čerstvého zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky, dáme do mísy, posypeme solí, pepřem, kmínem, sladkou a pálivou paprikou a promícháme. Slaninu a vařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpustíme lžíci sádla, přidáme slaninu a vysmažíme ji dozlatova. Přidáme zelí, uzené, promícháme, přidáme 0.5 dl vody a pod poklicí dusíme 10-15 minut. Z podušeného zelí slijeme přebytečnou šťávu a přimícháme je do palačinkového těsta. |
3 | V pánvi rozpálíme olej na správnou teplotu, naběračkou naléváme těsto a pohybem pánve je rozlijeme. Palačinky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2 minutách a nezavinuté hned teplé podáváme. |