Jednoduchý recept

Kompotovaná dýně s citronem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51305

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Cukr krupice
1 kg Dýně
3 ks Hřebíček
5 dl Ocet kvasný lihový
1 ks Pomeranče
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 479kJ
24% Sacharidy 88 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kompotovaná dýně s citronem postup přípravy receptu:

1

Použijeme zelenou dýni. Nakrájíme ji na pruhy, oloupeme a měkkou dužinu vyškrábeme. Pokrájíme ji na oddélníkové kousky a vložíme do poloviny množství vody smíchané s octem. Odložíme a necháme namáčet 24 hodin.

2

Poté scedíme, necháme okapat a dýni vložíme do zbytku vody svařené s cukrem. Přivedeme znovu k varu a vaříme, až dýně dostane sklovitý vzhled.

3

Citron a pomeranč důkladně omyjeme, kůru nakrájíme na nudličky a společně s hřebíčkem a šťávou vymačkanou z půlky citronu přidáme k dýni. Vše rozdělíme do sklenic a důkladně zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 5 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení - 24 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept