Jednoduchý recept

Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51321

Ingredience

1 ks Bobkový list
20 g Cukr krystal
600 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Křen
2 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř červený celý
20 g Sůl
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 337kJ
5% Sacharidy 17 g
1% Tuky 1 g
67% Sodík 1 g
6% Bílkoviny 3 g

Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:

1

Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme vodou a krátce povaříme v 1 litru vody. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic a průběžně proložíme očištěným koprem a křenem.

2

Zbylou vodu smícháme se solí, cukrem a octem, přidáme bobkový list a kuličky pepře. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Poté nálevem přelijeme lusky. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po vyjmutí uchováme na chladném a temném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept