Recept

Bramborovo-jablečná kaše

  • Švýcarsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborovo-jablečná kaše 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51330

Ingredience

750 g Brambory
10 g Cukr krupice
750 g Jablka
50 g Máslo čerstvé
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
6 g Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 316kJ
12% Sacharidy 43 g
20% Tuky 15 g
25% Sodík 494 mg
10% Bílkoviny 5 g

Bramborovo-jablečná kaše postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na kusy a také uvaříme ve vodě doměkka. Obojí ještě horké slijeme a přendáme do hrnce. Směs brambor a jablek nejdříve rozmačkáme nahrubo, poté je zalijeme ohřátou smetanou a vyšleháme do hladké kaše. Osladíme cukrem a podáváme polité rozpuštěným máslem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Bramborovo-jablečná kaše
Celkem dobrá kašička, ale je vhodná tak spíš pro děti. Synovi chutnala.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept