Jednoduchý recept

Plněný masový závitek

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Plněný masový závitek 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51338

Ingredience

3 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
200 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 427kJ
0% Sacharidy 2 g
60% Tuky 45 g
18% Sodík 369 mg
70% Bílkoviny 39 g

Plněný masový závitek postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nařežeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.

2

Mleté vepřové maso ochutíme kmínem a paprikou, osolíme, promícháme ho se smetanou a rozdělíme na osm dílů.

3

Na plátky kýty dáme vždy dva díly náplně co nejblíže ke krajům a maso pak stočíme směrem doprostřed.

4

Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme do ní připravené závitky a zapékáme je 5 minut v troubě, vyhřáté na 250 stupňů. Pak teplotu zmírníme na 180 stupňů, závitky podlijeme hovězím vývarem a pečeme je přibližně 45 minut, až jsou měkké. Během pečení je poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vývar.

5

Upečené závitky rozřízneme, přelijeme šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborové knedlíky nebo bramboráky.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Plněný masový závitek
Moc dobré závitky. Znám je pod jiným názvem (Naháč z Vysočiny), ale to je asi jen krajové. Do náplně jsem umlela vepřovou plec. Pekla jsem v remosce, která peče zvolna, proto mám maso i výpek světlejší. Podávala jsem s bramborami šťouchanými s máslem a smaženou cibulkou a moc jsme si pochutnali. Určitě doporučuji grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept