Recept

Rizoto s květákem a ančovičkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51342
Kategorie: Rizota

Ingredience

180 g Ančovičky konzervované
80 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
30 g Chilli paprička
120 g Chléb konzumní
80 g Cibule
250 g Květák
200 ml Martini bianco
70 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový extra panenský
20 g Olej slunečnicový
2 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
400 g Rýže Arborio
8 g Sůl
120 g Sýr Parmezán
1000 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 710kJ
19% Sacharidy 69 g
33% Tuky 25 g
126% Sodík 3 g
43% Bílkoviny 24 g

Rizoto s květákem a ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Do mixéru vložíme kousky staršího chleba, ančovičky i s olejem, chilli papričku bez semínek a rozmixujeme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme směs z mixéru a orestujeme dozlatova.

2

Květák rozebereme na malé růžičky, košťál nakrájíme na drobné kousíčky. Květák vhodíme do horkého vývaru, kterým budeme podlévat rýži, a ohříváme.

3

Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olivovým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar s květákem, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, posekanou petrželovou nať, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.

4

Rizoto upravíme na talíře a povrch posypeme orestovanou směsí z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept