Jednoduchý recept

Vdolky z bramborového těsta

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vdolky z bramborového těsta 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51343

Ingredience

350 g Brambory
125 g Cukr krupice
10 g Droždí
30 g Hera
2,5 dl Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
350 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 842kJ
24% Sacharidy 86 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 96 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vdolky z bramborového těsta postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a v horké vodě je uvaříme ve slupce. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

2

V mísce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící krystalového cukru na kaši, zalijeme ji vlažným mlékem, zaprášíme trochou hladké mouky a necháme pod utěrkou na teplém místě přibližně 15 minut kynout.

3

Ve větší míse z nastrouhaných brambor, polohrubé a zbylé hladké mouky, vajíčka, zbylého krystalového cukru, soli a vykynutého kvásku vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvarujeme malé bochánky.

4

Bochánky rozložíme na plech s pečicím papírem a necháme je ještě asi 10 minut kynout. Pak je potřeme Herou a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Upečené ještě horké bramborové vdolky ihned ještě jednou potřeme Herou.

Poznámka

Hotové vdolky podáváme s jablkovými nebo švestkovými povidly.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Vdolky z bramborového těsta
Starodávné lidové recepty mají své kouzlo, vdolky znám už několik let. Brambory dodají těstu vláčnost a kyprost. S těstem se dobře pracuje a vdolky jsou moc dobré. Jen jsem přidala trošku strouhané citronové kůry a potírala jsem máslem, aby byly voňavější. Doporučuju grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept